Hvem er Hellas Holidays

Hvordan begyndte det hele – med rejser til Grækenland

I starten af 90’erne fik jeg job som rejseleder – og det var til Kreta! Mit allerførste besøg med Grækenland. Da jeg ankom til Kreta i 1993 fandt jeg ud af, at Kreta ikke bare skulle være et flygtigt visit! Kreta kravlede med det samme ind under min hud. I dag 22 år senere har jeg stadig Kreta og Grækenland i blodet, sammen med kulturen, gæstfriheden og menneskene – der er blevet en del af min hverdag.

Livet på øen, især menneskene – og endda det helt anderledes sprog, har sat sine dybe spor, og tror aldrig at Grækenland slipper taget. Det lyder nok meget poetisk, men det er en meget overvældende følelse – at lande på i Grækenland så langt fra hjemme og føle sig helt velkommen – hver eneste gang. På min rejse i Grækenland, har jeg besøgt og boet forskellige steder – både korte og længere ophold.

Min interesse for det græske kommer nok fra de første spæde rejseleder år, hvor jeg med det samme søgte op i baglandet, gik på vandreturer, mødte befolkningen og fandt steder hvor jeg kunne se – undersøge – spørge ind, det var alt fra maden, kulturen – sproget – og det tiltrak mig i en retning jeg sjældent har mærket. Alt det med gamle sten – arkæologiske udgravninger og årstal, er langt fra min verden, men at komme ind i livet og lære hvordan man laver oste, yoghurt, eller læren om urters utrolige helbredende virkning fra en lokal gl. kone – hvorfor man ikke malker får, når det har regnet, og hvordan man kan se på dyrene at det er tid til at dække vinrankerne – da der er en storm på vej…  andre traditioner, religion, kultur  og så den virkelig nærmest overdrevne (for os danskere) gæstfrihed tiltalte mig i så høj grad, – at jeg ville lære og forstå mere.

Kreta indbyggere

Blev boende på Kreta en 6-7 år, hvor jeg arbejdede for danske rejsebureauer om sommeren og i marken hvor jeg samlede oliven og arbejdede på marken/bjergene om vinteren. Allerede mens jeg boede dernede, fik jeg en lidt henvendelser – om at hjælpe med at arrangere diverse rejser. Det var måden at rejserne begyndte, egentlig uden retning, men samlet set – skulle det være at formidle og sælge et Grækenland, som var ærligt, det skulle være autentiske omgivelser og der i det Grækenland jeg selv havde oplevet. Det tog en del år, set tilbage var vi en smule foran vores tid (det var lige før internet, og Airbnb + diverse portaler) Men det betyder ikke så meget, det var selve olien i maskineriet der drev værket, og det var og er kærligheden til det græske, lokalbefolkningen og livet.

Nu mange år senere – og med mit arbejde i det græske herfra Danmark – trækker det igen at skulle formidle Kreta som rejseleder. I de næste år vil der ud over de mange rejser til fastlandet og de græske øer, også arrangeres rundrejser – både med rejseleder og mulighed for at ”køre dem selv”

Vi første omgang har vi arrangeret en rundrejse som hedder ”Det ukendte Kreta”. Her har vi kombineret: hav, landsbyer, natur –  alt sammen ud fra den mere nære vinkel – Kreta set fra lokalbefolkningen side – og hvor vi skal lære at lave mad, vandre i naturen, , måske møde den lokale præst, spise ægte kretisk, samle urter og høre historie og i det hele taget få det hele under huden. Grækenland sætter sig under huden, og ind i alle der åbner op for at opleve og for at være. Der kommer flere tilmed tiden, og det glæder os meget.

God fornøjelse på vores side – dette uanset hvad du søger – Håber at i finder den inspiration som i leder efter.

Kalimera fra Team Hellas

Facebookpinterestmail
Facebookpinterestrssinstagram
Inspiration om Grækenland