Kultur, strande og god mad, på den mindre kendte & frodige halvø Peloponnes

peloponnes

Peloponnes road trip 8 dage/7 nætter, oplevelser & eventyr

Peloponnes Fly & Drive 

Rundrejse 8 dage på egen hånd, Peloponnes… Frihed til oplevelse! 

 

Peloponnes road trip – rundrejse til  foreskellige byer på den store halvø.
8 dage/7 nætter, oplevelser & eventyr. Kultur, strande og god mad, på den mindre kendte & frodige halvø Peloponnes.

Rejseplan: Peloponnes

Rejseplan:
Dag 1 – 2 Athen – Nafplion
Dag 2 – 3 Monemvassia
Dag 3 – 5 Kalamata
Dag 5 – 6 Olympia
Dag 6 – 7 Kalavrita
Dag 7 – 8 Athen

Dag 1 – 2 Athen – Nafplion
Athens Korinth-kanalen – Nafplion, 160 km.

Ad den nye og prisbelønnede motorvej ”Attiki Odos” befinder man sig efter kun en times kørsel ved Korinth-kanalen. Gør det første stop her, nede ved kanalens bred – ved Istmia – og studér de 2 gamle broer, der sænkes ned i vandet til kanalens bund, når skibene skal passere. Den 6 km. lange kanal som blev indviet i 1893 forkorter søvejen mellem Patras og Athen med 200 sømil, og sparer dermed de søfarende en dagsrejse udenom Peloponnes.  Fortsæt gennem den Argoliske halvø der byder på den smukkeste og mest frodige naturoplevelse i hele Grækenland, gennem dale med alverdens frugt og grønt plantager, det kendte vindistrikt Nemea og sidst men ikke mindst nogle af de største kulturelle skatte: kongegravene og ”Løveporten” ved  Mykene og det fantastiske amfi-teater i Epidaurus med kultstedet for lægeguden Asklepios med den hellige slange, som den dag i dag stadig findes på lægerecepter.

Det er her midt i denne natur- og kulturrigdom at Nafplion er placeret. Byen, der oprindeligt var Grækenlands første hovedstad, er en af Europas kønneste byer. Lille men helt ubeskrivelig i sin charme ligger den gamle bydel op ad Akronafplion-borgklippens skråning med den imponerende venezianske borgfæstning Palamídi på toppen. Livet kan her nydes til fulde ved enten at slentre i de smalle gader mellem de statelige neoklassiske huse med de fineste arkitektoniske detaljer, eller man kan nyde sin mad på en af havnepromenadens caféer eller restauranter med udsigt til hele Argos-bugten og de omkransende Arkadias-bjerge og til byens vartegn; den venezianske fæstning Burtzi, som ligger på en lille ø i bugten. Er man til at bade, findes en fin lille strand på ”bagsiden” af klippen, eller ved den dejlige badeby Tolo, 12 km. fra Nafplion.
1 nat i Nafplion – Hotel Rex inkl. morgenmad

Dag 2 & 3 Monemvassia
Nafplion – Sparti (Mystras) – Monemvasia, 215 km.

Via Tripoli fortsættes i retning stik mod syd til bjergbyen Sparti. Herfra er der kun en lille afstikker på 5 km. til den helt enestående byzantinske by Mystra. Grundlagt på det gamle klassiske Sparta i 1249 af tyrkerne. Byzantinerne byggede videre og venetianerne fortsatte. På et tidspunkt boede mere end 40.000 mennesker i Mystras. Området er imponerende stort med næsten intakte borge, paladser og handelsgader. Kirkerne er så velbevarede, at de stadig benyttes. Gennem stejle brolagte gader, kampestensmure med skydeskår, buer og brønde, nås borgen på toppen i mere end 600 m. højde. Et par timer går stærkt i Mystras, men man skal bestemt ikke undlade at slå vejen forbi… Et lille stykke vej syd for Sparti drejes mod øst. Herfra går turen direkte til Monemvasia. Det er ikke mange forundt at besøge Monemvasia, men i vort ”Flyv og Kør”-program er det et ”must” at lægge vejen forbi dette sted.

Monemvasia er en by uden sidestykke. Grækenlands Gibraltar. Bygget på en lille ø, forbundet med en dæmning til fastlandet. For enden af dæmningen findes den eneste indgang. Heraf navnet Monem (= ene) Vasia (= adgang). Middelalderbyen er en rejse både til fortiden og nutiden. De små, snævre brostensbelagte smøger, smukke kirker, pittoreske stenhuse, restauranter og butikker giver en følelse af, at man befinder sig i 2 århundreder samtidigt!

1 nat i Monemvasia – Hotel Flower of Monemvasia inkl. morgenmadsbuffet

Dag 3 & 5 Kalamata
Monemvassia – Gythion – Diros grotterne – Mani – Kalamata, 155 km.

Fra Monemvasia køres mod den smukke fiskerby Gythion. Her anbefaler vi at man gør stop for en bid med ved en af de utallige små ”Ouzo’rier” langs havnekajen… Kalamares og blæksprutter fås næppe bedre andre steder… Herfra køres videre via Areopolis til Diros-grotterne, som blev opdaget i 1895. Nogle mener at de strækker sig helt til Sparti. Her findes nogle af de smukkeste stalaktitter og stalagmitter i verden, og man sejler i små pramme 1800 m ind i grotterne. Fra Areopolis går turen gennem Mani-halvøen. Befolkningen i dette område har op gennem tiderne været kendt for deres friheds- og Selvstændighedstrang. Indtil Grækenlands frihedskrig var vundet, blev Manioterne ledet af klaner der lå i ustandselig krig med hinanden over den sparsomme, men frugtbare jord. Man boede i stenhuse og tårne, som området stadig er spækket med. Det siges, at da Gud skabte Peloponnes, klagede Peloponneserne over at jorden var så dårlig, at ingen kunne brødføde sig dér. Gud gik da ud for at rydde stenene bort og fik skabt den mest frugtbare jord i vest med olivenlunde, appelsiner, figner og druer, som Messinien er spækket med. Men hvor skulle han gøre af stenene? Han kiggede sig tilbage og fik øje på et bjerg som strækte sig ud i havet. ”Her”, tænkte han, for her kan ingen alligevel bo. Og sådan blev det – Mani er den stenrige del af Peloponnes’ sydlige side…

Undervejs dukker små landsbyer op. Krystalklart vand indbyder til en svømmetur i de hundredvis af små viger, og under platantræet ved torvet i Thalernes kan man købe hjemmelavede marmelader, vin og olivenolie. Gør stop i Stoupa og den utroligt charmerende landsby Kardamili og nyd livet blandt de lokale… I de små fiskerbyer er der rig mulighed for skøn frisk fisk til middag på en lille strand taverna…  Af håndværk og specialiteter, som man under ingen omstændigheder bør gå glip af, kan nævnes: de berømte Kalamata-oliven, olivenolie, vin, figner, ”pasteli” = sesam/nødde-stænger med honning, rosiner, ouzo, raki (druesnaps) lalagkia (stegte brødringe) og de lokale hjemmelavede pølser med appelsin. Fine silkestoffer kan købes ved Kalograion-klostret i Kalamata. Mani er en fryd for øjet og for ganen!
2 nætter i Kalamata – Hotel Akti Taygetos inkl. morge

Dag 5-6  Olympia
Kalamata – Methoni – Pylos – Olympia, 180 km

Skru tiden tilbage til korsfarernes tid og besøg de venetianske borge Koroni & Methoni. Methoni er et af de mest rige områder af druer og vin. Ifølge Homer har Methoni fået sit navn efter de æsler, som stadig bruges ved vinhøsten. På græsk betyder ”Onoi” æsel og ”methoun” at blive fuld. Methoni. Æslerne, bliver simpelthen ”fulde” af duften fra vin og druer… Fra Methoni køres stik mod nord til den teatralsk-byggede fiskerby Pylos. Gør stop ved havnen, drik en kop kaffe under platantræet på torvet og nyd livet, som flyder forbi. Lidt længere mod nordvest findes Olympia. Fødestedet for de Olympiske Lege, hvor idrætsudøvere for første gang i år 776 mødtes. Besøg museet og det gamle stadion, hvor den olympiske ild stadig tændes og holder legene i live hvert fjerde år. Folkets jubel synes stadig at hænge i luften.
1 nat i Olympia – Hotel Neda inkl. morgenmad

Dag 6-7  Kalavrita
Olympia – Tripotama – Kalavrita, 120 km.

Forlad det fredsfyldte Olympia og kør via bjergbyerne Lalas, Tripotama og Kleitoria til Kalavrita, som ligger i 750 m. højde, omkranset af det fantastiske Helmos-bjerg. Kør forbi kirkegården med mindesmærkerne fra 2.verdenskrig, hvor nazisterne udryddede 1200 mænd og drenge i alderen 13-70 den 13. december 1943. Besøg det lille kloster Agia Lavra, få kilometer fra Kalavrita. Det blev bygget i 961 og her findes biskop Germanos’ tøj, manden som udråbte uafhængighedskrigen, og her findes også fine gaver fra Katarina den Store. Et absolut ”must” er en tur med den fine gamle tandhjulsbane… Kun de færreste kender til denne, som går fra Kalavrita til kystbyen Diakofto. Turen på de 22 km. tager godt en time og går gennem den dybe Vouraikoskløft, langs floden af samme navn. På vejen er der mulighed for at stå af ved Mega Spileon-klostret, som stadig er beboet, eller i landsbyen Zahlorou som ligger 642 m.o.h. En uforglemmelig tur.

Lad os nævne, at jernbanesporet er Europas smalleste; 0,70 m. Sidst og ikke mindst, bør vi nævne at man i Kalavrita kan købe nogle af Grækenlands lækreste delikatesser. Landsbyen er kendt for sin pastaproduktion, marmelader, honning og krydderier, så her er der mulighed for at handle, og dermed få et smagsfyldt minde med sig hjem.
1 nat i Kalavrita – Hotel Helmos inkl. morgenmad

Dag 7-8  Kalavrita – Athen
Kalavrita – Athens 200 km.

Langs den nordlige Peloponnes-kyst over Korinth-kanalen, tilbage til Athens lufthavn. Gjordes der ikke stop på udrejsen ved Istmia, ved bredden af Korinthkanalen, er der tid til det nu. Der findes sågar nogle små caféer ved bredden hvor de sidste indtryk sammen med en frapé og en skål yoghurt med honning kan synkes på græsk vis – uden stress! Vi finder en afrejse sent fra Athen – så der er god tid til at komme tilbage til storbyen og lufthavnen.


Pris & information:

DatoDagePris pr. pers.Opredn. 1 & 2. barn
1/4 – 30/910 dagefra Kr. 350-950 per natfra Kr. 250-350 per nat
Rejsens pris inkluderer:

8 dage / 7 nætter på valgte hoteller
Alle hoteller er inkl. morgenmad.
 Rejseplan

Prisen inkluderer ikke:
 Billeje kat. A*/B**, inkl. fri km, og tyveri og ulykkesforsikring. (TP og CWD)
Flybilletter
PAI (personlig forsikring på bil) kan kun købes på stedet (ca. 8€ per dag)
Rejseforsikring
Andre pensioner, end beskrevet
Alle entre og fee

Pris for billeje ved bestilling hos bilfirma i Athen
* Biltype A eller B:  Fiat Punto, Hyundai Getz, Citroen C3 med A/,  leveres direkte i lufhavn eller ved hotel i Athen 

Quick-Kontakt- få et tilbud på din Rundrejse road trip

Scroll til toppen