ASTYPALEA –  Wow… Når du vil opleve en græsk ø, der ikke er som de andre, det tager tid at komme dertil, men du får den ”ægte” følelse af at være på en ø – der er isoleret og alligevel er alt lige inden for rækkevidde til en fantastisk ferie. Billedligt er du indhyllet ”blåt” – havet – himlen og så med en kulisse af hvide byer. 

Astypalea , Astypalea – er en forholdsvis lille og ukendt græsk ø i Dodekaneserne.  Astipálea er 97 km2, har 1100 indbyggere. Ved indsejlingen til Astipalea, er det svært ikke at blive imponeret – over den roen og den skønhed øen har.  Her tager du til – hvis du vil slappe af – og nyde den gode mad, roen og naturen. Som den vestligste ø i Dodekaneserne er Astypalaia den forbindende ø til Kykladerne midt i Det Ægæiske Hav. Hovedbyen, Chora er en af de smukkeste af de mange Chora’er’ på de græske øer. Den er bygget på en klippe, der rækker ud i havet og danner en bugt på hver side.

Astypalea ligger lige der hvor Dodekaneserne mødes Kykladerne, og har en århundrede gammel historie. Du bor i de hvidkalkede landsbyer med udsigt over solbeskinnede strande. Alle der møder øen, bliver fortryllet over det dybe blå hav og de hvide smukke huse som kontrast. Chora er som alle de andre øer navnet på hovedstaden og havnen. Astypalea er nok en af de mest maleriske øer i Det Ægæiske Hav. 

Nær Chora ligger landsbyen Livadi, som er den blomstrende have på øen. Her er frugtplantager, mandarin træer og appelsintræer, vinmarker med saftige druer, og de huse, som er omgivet af talrige blomster. Fra Livadi ligger der små rækker af bugte. 

Chora på Astypalea - Dodekaneserne
Chora på Astypalea – Dodekaneserne


Strande:

To af de smukkeste strande på øen kan nås med de mange turistbåde, der afgår fra Pera Yalos og Maltezana. Stranden Kaminakia, hvor der er en taverna og en spændende drypstens hule. Astypalaias snirklede kystlinie er perf4ekt til badning ved de afsidesliggende strande som Agios Konstantinos, Vatses, Kaminakia, Agios Ioannis, Panormos og Pachia Ammos. Den hurtigste måde at komme til strandene på er sædvanligvis med båd. Mod vest ligger småøerne Ktenia, Pontikoussa (Den lille Muse’!). ofidoussa Katsagreli og mod nord ligger Fokies, og det er absolut værd at sejle dertil med båd og gå på opdagelse.

Vandring og klatring:

Astypalaias vandrestier er både velanlagte og velafmærkede. Området, hvor man kan klatre, hedder Ftera. Det er delt op i 2 sektioner, og her findes klatreudstyr til 20 forskellige ture. Klippen er af kalksten og overvejende hård. Man kommer let til området fra Chora. Det er ca. 20 min. Kørsel ad en grusvej. De som måtte være bange for slanger, kan slappe af på Astypalaia, da det er den eneste græske ø, som takket være storkene er helt fri for slanger.

Transport og bestilling:

Vi fastlægger en rejseplan og reserverer alle hoteller som vi kender og kan stå inde for. Derefter bygger du selv din rejse op – som du vil: køber selv de bedste flybilletter og færgebilletter (vi hjælper naturligvis). Markedet er ”proppet” med fantastiske tilbud på både fly og færger og du sparer mange penge ved at gøre det selv.

Leder du efter en anderledes ferieoplevelse, og ønsker at besøge en ø mere, kan Rhodos eller Naxos & Santorini kombineres. Her giver vi dig overblikket over de spændende kombinationsmuligheder.

Ideer til rejsekombination fra Astypalea:

Øhop kan kombineres på kryds og tværs af Kykladerne, både de nordlige og sydlige. Vi anbefaler at tage udgangspunkt i nedenstående forslag, med udgangspunkt fra Santorini eller Naxos,  da øerne passer sammen med fly og bådtider – så de nemt kan kombineres, uden for meget sejlads. Det er ikke muligt at komme til øen samme dag som ankomst til Grækenland.

Gode ø-hop kombinationer

Storby og øhop: 8 dage kombi Athen + Astypalea
Øhop: 8 dage kombi Athen + Astypalea + Naxos
Øhop: 14 dage kombi Astypalea+ Santorini + Naxos + Amorgos

Lad os hjælpe dig med et rejseforslag til Kykladerne

  • Alle rejseforslag kan tilpasses dine ønsker

  • Alle rejseforslag er sammensat af Hellas Holidays eksperter

  • Kontakt os og få et konkret tilbud på din rejse til Grækenland

    Send en forespørgsel og få et konkret tilbud på en skræddersyet rejse til Grækenland, eller udforsk vores mange inspirerende rejseforslag her på siden.

Scroll til toppen