Andros

[layerslider id=”31″]
[space height=”85″]

[quote align=”center”] Når havudsigt er kodeordet! Så se mere her på Andros. Øen ligger som den nordligste og næststørste græske ø i Kykladerne. Andros er stor – 380 km2 stor, med 10.000 indbyggere, og ligger tæt på Tinos. Øen bugner af lækre strande og hyggelige små havnebyer med lækre taverner. Anbefales til familie med større børn og romantisk ferie [/quote][space height=”10″]

Andros – Kykladerne

Den næststørste ø i Kykladerne. Andros var en gave fra kong Rhadamantys til Andros, barnebarn af Apollo, som Rhadamantys var tilfreds med hans tjeneste. Andros er en relativ stor ø med hensyn til areal, og man behøver faktisk en bil for at nå at se det hele. Den er også forskellig fra resten af øerne i Kykladerne da den har en forholdsvis frodig vegetation og da den traditionelle arkitektur afviger noget fra den velkendte stil på Kykladerne med de kubiske huse. I hovedbyen Chora (om alle byer hedder i Kykladerne) må man absolut se museet for moderne kunst. Batsi, der ligger i nærheden af havnen i Gavrio er det største turistområde på Andros, mens den fantastiske strand ”Tis Grias to pidma” ligger få kilometer derfra hvor en spids klippe ligger dominerende i det lave vand. Pythara er et vildtområde med laguner, vandfald og frodig vegetation samt Sarizas helbredende kilder. Andros er et paradis for vandrere med en masse stier mellem landsbyerne og rundt om små landejendomme og marker.

Alle civilisationer har efterladt aftryk på denne vidunderlige ø, som i dag langsomt er ved at blive et populært turistmål, uden at miste sin naturlige charme.
Øen huser mange  maleriske fiskerlandsbyer der har formået at bevare deres rustikke charme. Hovedstaden byen Chora, lokker sine besøgende med seværdigheder såsom talrige museer.

Vores hotel på Andros ligger tætpå byen Batsi. Blue Bay Hotel ligger lige ved Delavogias stranden – som er en af de bedte strande på øen!

[message_box title=”Ideer til rejsekombination fra Andros:” color=”red”]

Øhop kan kombineres på kryds og tværs af Kykladerne. Vi anbefaler at tage udgangspunkt i nedenstående forslag.

Kombiner Andros med: Athen, Tinos, Mykonos, Naxos

[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Andros  7 nætter
[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Andros + Tinos 7 nætter
[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Andros + Tinos 10 nætter
[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Andros + Tinos + Mykonos 14 nætter

Transport og bestilling:

Vi fastlægger en rejseplan og reserverer alle hoteller som vi kender og kan stå inde for. Derefter bygger du selv din rejse op – som du vil: køber selv de bedste flybilletter og færgebilletter (vi hjælper naturligvis). Markedet er ”proppet” med fantastiske tilbud på både fly og færger og du sparer mange penge ved at gøre det selv.

[gdl_icon type=”icon-plane” color=”#222″ size=”12px”] Fly til Athen. Afrejse dagligt fra april til oktober. Se hvor du kan bestilles din flybillet

Fly til Athen, herfra overnatning 1 nat – og flyvebåd til Andros, ca. 2 timers, du bestiller selv din billet.

Hotel:

På Andros benytter vi os af Hotel Blue Bay.

[/message_box]

Fakta

4 af de mest interessante vandre ruter er

Fra Mesaria til Panachrantos-klosteret (2 timer 30 minutter)
Fra Batse til Ami, Vourkoti, Apikia og Chora (9 timer)
Fra Chora til Syneti, Kochylou og Korthic (6 timer 30 minutter)
Fra Aprovato til Pitrofos og Strapouries (6 timer 30 minutter)

Ønsker I at vide mere, og selv sammensætte jeres øhop i de Nordlige Kykladerne
[button color=”#COLOR_CODE” backgroe Saroniske øer  er ideelle til den hyggelige familieferie – hvor alt ligger tæt på, og en bil ikke er nødvendig.und=”#COLOR_CODE” size=”large” target=”_blank” src=”https://hellasholidays.dk/kontakt-service/” title=”Forespørgsel”]Forespørg her[/button]

Scroll til toppen