Naxos kykladerne

NAXOS 

Oplevelsesrig ø-ferie. Naxos er den største ø i Kykladerne, med kilometerlange gyldne og meget børnevenlige sandstrande, indhyllet i turkisblåt vand, Agia Anna, Agios Georgios, Agios Prokopios

Naxos er endvidere den meste frodige ø i Kykladerne, hvilket danner basis for stor produktion af vin, citronlikør, frugt, oliven og grøntsager. Ifølge mytologien er Naxos vinguden Dionysos’ ø. Lige så kendt som vinen, er Naxos’ marmor.  Den brydes i Naxos’ bjerge og man finder stadig gigantiske halvfærdige marmorstatuer, der har ligget i de antikke marmorbrud i snart 2600 år.

Ved indsejlingen til Naxos kan man ikke undgå, at bemærke byens vartegn; den 6 meter høje marmor portal, der er resterne af et planlagt Apollon-tempel fra antikken. Majestætisk rejser den over byen. Et udsøgt udflugtsmål ved solnedgang!

I hovedbyen Chora (eller ganske enkelt Naxos) leves hverdagslivet fuldt ud, med færger og biler, som kommer og går i dagstimerne og med et mylder af mennesker, der på bedste græske vis spadserer frem og tilbage i aftentimerne, når havnen er lukket for trafik.

På bybakkens top troner Kastro, den gamle bydel. Heroppe finder man kringlede middelalderlige gader – hvor der endnu er bevarede venezianske huse med familievåben over indgangene – portaler og smalle tunneler samt lokale tavernaer og charmerende butikker.

Strande på Naxos

Naxos er det perfekte sted for strandelskere. Øen byder på sandstande, i Agia Anna, Agios Georgios (St. George), Agios Prokopios, Mikri Vigla, Plaka og Stelida, og i mange af de små bugter, kan man finde sin egen strand.

Øhop Santorini, Amorgos & Naxos

Santorini, Amorgos & Naxos   3 øer – øhop i Kykladerne  12 dage / 11 nætters øhop hvor du oplever Et uforglemmeligt ø-hop   Kontakt os & få et tilbud på dette ø-hop: Santorini, Amorgos & Naxos 11 dages øhop, oplev tre Kykladeøer Santorini, Amorgos og Naxos –  med start og slut på Santorini. En nyhed

Læs mere »

Øhop Naxos, Paros & Santorini

Naxos, Paros & Santorini Naxos, Paros & Santorini12 dages øhop, tre Kykladeøer Dag 1       Ankomst til Santorini (valgfrit).Dag 1-3   Santorini, Fira.Dag 3-7  Naxos, by.Dag 7-11  Paros, ved stranden.Dag 11-12 Santorini eller Athen. Det bedste af Kykladerne samlet i et øhop… Naxos, Santorini og Paros, samlet i en rejse. Et unikt 12 dages øhop

Læs mere »
Scroll til toppen