pelion fly & drive

Pelion road trip 11 dage/10 nætter

Pelion Fly & Drive 

Rundrejse 11 dage
 
11 dages rundrejse fra Athens lufthavn til Pelion halvøen. Mangler du det græske og helt særlige, så kig mere på denne rundrejse. Helt tilbage til 4000 år f.Kr. har Pelion været beboet, og det er ikke svært at forstå! Her finder man Grækenlands smukkeste landskaber, gyldne sandstrande med safirblåt Middelhav, landsbyer, vandløb, frugter, blomster og urter.

  • Dag 1-2 Athen – Kamena Vourla .
  • Dag 2-3 Kamena Vourla – Meteora.
  • Dag 3-4 Meteora – Pelion/Portaria.
  • Dag 4-7 Portaria – Agios Ioannis.
  • Dag 7-10 Agios Ioannis – Platanias / Kalo Nero / Hort.
  • Dag 10 Pelion – Mati

Pelions østkyst er ”vildere” end vestkysten, med masser af vandrestier og det er her Pliasidi-bjerget med sine 1.548 m.o.h. ligger. Området er spækket med frodige æble-, kirsebær- og valnødde plantager, olivenlunde, og kastanietræer og der sælges ud af de skønneste hjemmelavede marmelader, lokale deserter, nødder og honning fra små vejboder, som findes overalt. Sydvestkysten bugner af små laguner, børnevenlige strande og hyggelige bjerglandsbyer med huse bygget i den traditionelle Pelion-stil med sten, skifertage og smalle vinduer. På torvet i de små landsbyer, ofte med et kæmpe platantræ solidt plantet i midten, findes det lokale ”kafenion” og det er her aftenerne fordrives med kaffe og den skønne valnøddekage Karidopita eller ”glikou tou koutalio”, små stykker syltede frugter i sirup..

 

Dag 1-2
Athen – Kamena Vourla 175 km

Athens lufthavn – Kamena Vourla, er der 175 km, og fra lufthavnen med tidligt ankomst går turen nordpå. Det første stykke vej ad den nye og prisbelønnede vej ”Attiki Odos” og herefter ad den nordlige motorvej gennem det frodige Viotia-område med bomuldsmarker og vinproduktion. Har man lyst og tillader tiden det, kan der gøres stop hos Grækenlands mest anerkendte vinproducent ”Hatzimichali” i Atalandi…  Første overnatning er i den lille kyst- og badeby Kamena Vourla.  Slap af ved strandpromenaden og nyd det første gode græske måltid mad.
1. nat: Kamena Vourla 

Dag 2-3
Kamena Vourla – Meteora, 185 km.

Via det centrale Grækenland og byerne Lamia, Karditsa og Trikala til Meteora. Undervejs passeres bjerge og dale med tobaksproduktion, tomat- og bomuldsmarker. For foden af Meteora-klipperne findes byen Kalambaka.  Indkvartering på hotellet og et hurtigt kig på byen, før opstigningen til de imponerende klipper starter…  Som enestående søjler knejser de midt i landskabet, på den flade slette.

I hundrede af meters højde findes de byzantinske klostre og seks af dem er stadig den dag i dag beboede. I 1600-tallet var der omkring 24 klostre, men de fleste er sunket i grus p.g.a. den udsatte beliggenhed. I 1920’erne huggede man trapper i klipperne og de seks nuværende klostre er dermed lettere tilgængelige. Dette har også ført til en religiøs genopblomstring og mange munke og nonner er vendt tilbage.  Meteoraklipperne er en af de største seværdigheder Grækenland byder på. Et absolut ”must” at besøge. Klostrene lukker kl. 15:00, men der åbnes igen kl. 17:30 for aftensgudstjeneste. Dette tidsrum benyttes til et godt måltid mad i landsbyen Kastraki, for foden af klipperne. Her fås skønt lammekød, ”fasolada” (den lækre bønne- og tomatsuppe) for slet ikke at nævne ”tiganopsomi” (hjemmebagt grillet brød med feta)… Som et lille ”ps” kan det nævnes, at dele af James Bond filmen ”For Your Eyes Only” er optaget på toppen af klipperne.
1 nat: Kalambaka (Meteora) 

Dag 3-4
Meteora – Pelion/Portaria, 155 km.

Kalambaka forlades og turen går sydøst på, via Larissa til Volos, den kendte og imponerende havneby, hvorfra der bl.a. er livlig færgetrafik til øerne Skiathos, Skopelos og Alonissos. Nyd en kop kaffe ved den flotte havnepromenade, studér den travle trafik af fiskerbåde, bugnende af friskfangede fisk, og glæd dig til at spendere de næste 8 dage på Pelion halvøen. Opstigningen til Portaria, som ligger 650 m. højt hævet over Volos, begynder. Med sin hyggelige atmosfære, fine torv og herskabsvillaer, nydes den første aften på Pelion-bjerget. Et smut til nabobyen Makrintsa anbefales. Denne landsby siges at være en af de smukkeste på hele Pelion.
1 nat: Portaria

Dag 4-7
Portaria – Agios Ioannis, 26 km.

Turen går videre nordøst over via Hania, hvor et af Grækenlands populæreste skisportssteder ligger. Næste stop på ruten kunne være i Kissos med den fine Agia Marinakirke. Her findes et par gode tavernaer og der bydes med garanti på Tsipouro.

Agios Ioannis ligger helt nede ved det dybblå hav. Et skønt sted for de næste 3 overnatninger. Spendér dagene ved stranden eller udforsk det spændende omkringliggende område… En smule mod syd ligger Damouchari med sin lille naturhavn og kridhvide sandstrand. Tsagarada ligger i 450 meters højde med panoramaudsigt over det Ægæiske hav. Her findes de fineste huse med skønne blomsterne haver, rindende kilder og et imponerende 1000 år gammelt platantræ på det lokale torv ved Agia Paraskevi-kirken.

Den populære Milopotamos-strand er også et besøg værd. Med sit krystalklare vand tiltrækker den hvert år mange turister, både grækere og de få udlændinge, som har fundet vej til Pelion. For dem der holder af at vandre, er Tsagarada og Kissos gode udgangspunkter, ligesom der findes fine vandrestier, som starter ved Agios Ioannis. Vandrekort kan købes i de små lokale kiosker.
3 nætter, Agios Ioannis 

ag 7-10
Agios Ioannis – Platanias / Kalo Nero / Horto, ca. 45 km.

Sidste opholdssted på ruten er enten på den sydlige del ved Platanias eller Horto, eller på den vestlige kyst ved Koropi eller Kala Nera. Uanset hvor man bor, er der mulighed for at opleve hele området med de skønneste dagsudflugter indenfor en 20-30 min. kørsel og rige muligheder for at bade i den rolige Pagasitikos-bugt. Platanias er den største fiskerlandsby på Pelion kendt for sine gode fisketavernaer, og i højsæsonen er der sågar mulighed for en dagstur til Skiathos eller Skopelos med flyvebådene ”Flying Dolphins”. Man kan også følge den lille vandresti langs vandet, og efter 10 min. gang befinde sig på Mikro-stranden med det gyldne sand. Er man til en tur på hesteryg, må man til nabolandsbyen Katigiorgis, som har grønne nåleskove, der strækker sig helt ned til det krystalklare vand.

Uanset hvor man overnatter, er en udflugt til det sydligste punkt ved Agia Kyriaki uundgåelig. Gør stop i Trikeri og nyd en sval forfriskning på byens fine torv, hvor tiden har stået stille i menneskealdre… Agia Kyriaki er Pelions svar på Venedig. Små kanaler snor sig rundt ved den lille havn, hvor dagens fangst af frisk fisk kan nydes til fornuftig pris på landsbyens tavernaer. Horto ligger ved den skønne Pagasitikos-bugt med det rolige vand, ideelt for børn. Landsbyen er kendt for sine kulturelle arrangementer i sommerens løb, såsom teater, musik og forelæsninger (på græsk!). Horto er et fint udgangspunkt for udflugter både sydpå og nordpå og har modtaget EU’s blå flag for sit unikke strandområde.

Kalo Nero (på græsk ”det gode vand”) har fine sandstrande med skyggefulde træer. Områdets eukalyptus- og platantræer er ligeledes karakteristiske for området, ligesom der her findes små kilder med mineralvand, der siges at kunne afhjælpe ethvert maveonde. Få kilometer fra Kalo Nero findes landsbyen Vizitsa, som har modtaget Det Gyldne Æble for værende den mest velbevarede landsby i området. Koropi lige syd for Kalo Nero har Pelions længste strand; Boufa- stranden på 1,5 km. med de fineste betingelser for badeferie. Fra Koropi kører man til Milies (på græsk ”æbletræet” som byen er opkaldt efter pga. sin store æbleproduktion) hvor man bl.a. finder de statelige herskabsvillaer, verdens bedste bager og det er også her at det spændende veterantog har sin endestation (vi oplyser gerne afgangstidpunkter). Milies’ historiske kirke ”Taxiarhes” blev bygget under den tyrkiske belejring og er kendt for sine fascinerende vægmalerier.
3 nætter, Kalo Nero 

Dag 10
Pelion – Mati, ca. 375 km.

Pelion forlades og der køres sydpå ad den gode kyst-motorvej via Lamia, Agios Konstantinos og Malakassa til Mati, en lille fiskerlandsby ganske tæt på Athens lufthavn. Har man lyst, kan man slå et slag forbi Marathon-sletten, som ligger i få kilometers afstand fra Mati. Hvem har ikke hørt myten om den græske soldat Pheidippides, der i 490 f.Kr. løb fra Marathonsletten til Athen med budskabet om, at grækerne havde besejret perserne.  Fra sletten udgår hver år det originale Marathonløb, som ender på det Olympiske stadion i Athens centrum.
1 nat, Mati

AfrejsedatoDagePris pr.pers
2-sengs
Opredning
1 & 2. barn
 
1/4-29/6
1/7 – 31/8
1/9 – 31/10
11 dage
11 dage
11 dage
5.950
7.550
5.250
2.595
4.595
3.595
 
Flere dage
kan bestilles
 VoksneBørn
2-11 år.
 
Rejsens pris inkluderer:

11 dage / 10 nætter på valgte hoteller
Alle hoteller er inkl. morgenmad.
Billeje kat. A*/B**, inkl. fri km, og tyveri og ulykkesforsikring. (TP og CWD)

Prisen inkluderer ikke:
Fly, fra Kastrup & Hamborg direkte, og fra Billund & Aalborg med 1 stop
PAI (personlig forsikring på bil) kan kun købes på stedet (ca. 8€ per dag)
Rejseforsikring
Andre pensioner, end beskrevet
Alle entre og fee

Kontakt os & få et tilbud på ø-hop:

Kort over Pelion

Billeder fra Pelion

Scroll to Top
Scroll til toppen