Paros – Kykladerne

PAROS – En oplevelse for livet … Den tredje største ø i blandt Kykladerne har kort fortalt alt, der skal til for at opfylde enhvers drøm om en græsk ø.

Paros – Kykladerne

Labyrintisk hovedby, et væld af kubiske hvide huse med blå døre og vinduer, fiskerhavne, klostre, landsbyer, kilometerlange fine sandstrande med azurblåt vand, vindmøller, et utal af smukke kirker, udendørs bio og sidst men ikke mindst selvfølgelig den græske gæstfrihed, der er uforlignelig.

I havne- og hovedbyen Parakia er der en afslappet atmosfære trods det hektiske liv i højsæsonen. Nyd livet ved at slendre langs havnepromenaden eller forvild Jer ind i de små krogede gader og stræder i den gamle bydel over havnekvarteret, der bugner af lokalt håndværk, spændende og gode tøjforretninger, caféer og små tavernaer der serverer den skønneste hjemmelavede mad.

I Naoussa, det lille fiskerleje på den nordlige side af øen, afholdes hvert år i begyndelsen af juli den lokale vin- og fiskefestival. Naoussa byder i lighed med Parakia på den dejligste stemning. Det smukkeste og mest billedskønne syn kan opleves i solnedgangen ved havnen med de små fiskerbåde og de mest indtagende og hyggelige tavernaer.

Strande:

På den syd-østlige side af øen findes ”den Gyldne Strand”  (Chryssi Akti), som har Europas bedste betingelser for windsurfing og hvor der hvert år afholdes internationale konkurrencer, hvor nogle af verdens bedste windsurfere stiller op. Et paradis for dem som vil slappe af og bade. Paradis kan dog også findes lidt nord for Parakia, hvor fine og populære sandstrande er beliggende. I Naoussa er der ligeledes en dejlig strand, og herfra er der mulighed for at tage med taxabåd til en af de næsten uberørte strande på den anden side af bugten, Kolymbitres.

Transport og bestilling:

Vi fastlægger en rejseplan og reserverer alle hoteller som vi kender og kan stå inde for. Derefter bygger du selv din rejse op – som du vil: køber selv de bedste flybilletter og færgebilletter (vi hjælper naturligvis). Markedet er ”proppet” med fantastiske tilbud på både fly og færger og du sparer mange penge ved at gøre det selv.

Leder du efter en anderledes ferieoplevelse, og ønsker at besøge en ø mere, kan Paros i de nordlige Kyklader meget nemt kombineres med andre øer. Her giver vi dig overblikket over de spændende kombinationsmuligheder

Ideer til rejsekombination fra Paros:

Øhop kan kombineres på kryds og tværs af Kykladerne, både de nordlige og sydlige. Vi anbefaler at tage udgangspunkt i nedenstående forslag, med udgangspunkt fra Paros, da øerne passer sammen med fly og bådtider, samt de kan nemt kombineres, uden for meget sejlads.

Gode ø-hop kombinationer

Athen + Paros
Paros + Mykonos
Paros + Naxos + Koufounissi 
Paros + Naxos + Koufounissi + Santorini
Paros + Naxos + Syros + Tinos + Andros  

Ønsker I at vide mere, og selv sammensætte jeres øhop i Kykladerne

Scroll til toppen