At vælge øerne ud for kysten

Øerne – The Islands

Du behøver ikke sejle langt ud i det Ægæiske Hav  eller helt til Kreta – eller til Rhodos for at få en smag af det græske ø-liv. Nærmere fastlandet ligger det , der kaldes ”Øerne” The Islands – i Den Saroniske Bugt. Den lange ø Evia, der læner sig trygt op af Grækenlands østkyst, og så er der klyngen af øer, Poros, Aegina, Spetses og Hydra der udgør ø-gruppen, og ligger tæt nok på Athen, til at man hurtigt kan komme dertil og alligevel bevarer den stemning af ferie -, som er så skønt på disse nærtliggende øer.

Aegina

To timers sejlads med langsom færge, og 45 min med flying Dolfin! Så kort tid er der til Aegina. Aegina har en historie der vil noget. Vidste du at verdens Aegina_11første mønt blev præget på denne ø omkring 700 f.v.t! Midt på øen ligger en udslugt vulkan på Oros bjerget – det er kun 530 meter. Byen Aegina ligger smukt i en klynge rundt om en naturhavn på den sydlige del af øen. Du står at båden her – midt i en travl lokaby. Forretninger, taverner ligger på rad og række langs havnefronten. Aegina enestående produkt er pistacienødder. De bedste i verden kommer fra Aegina. Pistacienødder indeholder mange antioxidanter og er gode for fordøjelsen, hvis man har brug for det.

13 km inden på øen ligger det imponerende tempel Aphaia – som er et velbevaret tempel, bestemt et besøg værd. I det 19. århundrede byggede en engelsk speditør Brown ganske udspekuleret et hus lige overpå en gammel grav fra antikken. Han vidste der lå juveler gemt og skatte. I 1892 solgte han hele byttet til British Museum for £ 4000 – som var ret stor sum penge på det tidspunkt. Lige overfor Browns hus, står Apollon templeet fra det 5. århundrede.

Poros

I bogen (Kolossen fra Maroussi) en anerkendt roman fra begyndelsen af 60’erne, her beskriver den amerikanske forfatter Henry Miller, ankomsten til Poros som noget der ligner en genfødsel. Idet båden nærmer sig kajen, får du følelsen af, at du næsten kan røre ved de gamle pastelfarvede huse, der læner sig op af Poros stejle bjergskråninger på den ene side og Galathas på den anden side på Peloponnes. Poros er kun adskilt af et lille stræde med få minutters sejlads.

Det er på Poros du kan opleve landsbyliv, klynger af tavernaer ved havnefronten, og bare slappe af der imellem – mens det lokale græske liv – sammen med turister, mondæne yachts og lokale fiskebåde ordner livet.

 

Hydra

Mindre end to timer fra Athen (Pireaus) ligger Hydra. En gang lille fiskeleje afsondret fra jetset livet, og den moderne verden. Men filmindustrien gjorde sit indtog i 60’erne og husede Sofia Loren. Efter filmen ”Boy on a Dolfin” strømmede kunstnere til den hvide by der læner sig over haveHydra_viewt. Digter og sanger Leonard Cohen købte et hus og gjorde det i stand. Der blev optaget flere film, og der tiltrak alverdens boheme og straks var øen i mange personligheders søgelys, natteliv og landsbyliv gik hånd i hånd. Vores egen Troels Kløvedal beskriver også Hydra smukt i hans bog om de græske øer. Når du ankommer til Hydra kan du ikke se husene før meget tæt på øen. Byen blev bygget i 1800 talet af sømænd – som blev rige under Napoleonskrigene ved at bryde de britiske blokader. Det siges at Hydra ikke er for dem der vil have det nemt. Ganske vist er her alt hvad du behøver, men gaderne og landsbyen er stejl og der er ingen motoriserede køretøjer, alt foregår til fods. Uanset er Hydra nok en af de smukkeste af alle de græske øer – særpræget er lyset, og at øen ikke har veje til biler. Vil du lukke verden helt ude, skrive, male eller fordybe dig, (og har penge til det) så er Hydra en af de steder som er værd at se efter.

Rejser til De Saroniske øer

Kontakt os for et tilbud til Grækenland

Scroll to Top
Scroll til toppen