Tinos kykladerne

TINOS 

Tinos er en ø for dem på udkig efter autentiske maleriske landsbyer, og det ægte græske køkken. I hovedstaden, vil du finde en af de mest elskede kirker i landet, Panagia af Tinos, hvortil folk valfarter.

I mange landsbyer overalt på Tinos er der gallerier – og den fine marmor, der karakteriserer Tinos og  gode strande.

Tinos by og havn er præget af små hvide kykladehuse, venetianske huse og snoede gader. Byen er domineret af den nye og gamle havn og den brede Megalocharisgade, der leder op til pilgrimskirken bygget i hvid marmor fra øen og af resterne af Apollontemplet fra øen Delos. Byen har arkæologisk museum med fund fra hellenistisk tid. Fra Tinos by er der færge- og flyvebådsforbindelse til Piræus og omkringliggende øer.

Tinos er sammen med naboøen Siros de mest katolsk orienterede græske øer med egne bispesæder, klostre og kirker. Tinos by er kendt for sine pilgrimsrejsende; hvert år i august besøger mere end 25.000 Panagia Evangelistria-kirken, der har været valfartssted siden 1822, da der her blev fundet en oldkristen ikon.

Leder du efter en anderledes ferieoplevelse, og ønsker at besøge en ø mere, kan Tinos i de nordlige  Kykladerne meget nemt kombineres med andre øer. Her giver vi dig overblikket over de spændende kombinationsmuligheder. 

Forslag til øhop med Tinos

Øhop Athen Tinos & Andros

Athen, Andros & Tinos Athen, Tinos & Andros 8 dages øhop, oplev Athen og to Øhop til de mindre Kykladeøer Tinos og Andros, med turkist hav! Leder du efter havudsigt og lækre strande – Så er Tinos og Andros alt det du leder efter.  Inspiration til øhop:  Dag 1 – 2 Athen Dag 2 –

Læs mere »
Scroll til toppen