[layerslider id=”8″]
[space height=”45″]

[quote align=”center”]Evia – øen ingen rigtig kender – men som er helt fantastisk og en uspolerede græsk ø, brolagt fra fastlandet, og kun 1,5 times kørsel fra Athen. [/quote][space height=”10″]

Evia er Grækenlands næststørste ø efter Kreta men ikke mange turister har opdaget den uspolerede og bjergrige ø. 
De varierende landskaber og øens interessante historie får Evia til at frem-stå som en mini-udgave af Grækenland med alle dets charmerende facetter. Den nordlige del er frodig med smukke kastanje- og pinjeskove samt frugt og grøntsager. Den sydlige del er ikke så frodig, men her dyrkes oliven og vin mellem de makiklædte bjerge.

Evia er Grækenlands næststørste ø efter Kreta. Evia har 208.000 indbyggere. Øen er 180 km lang og mellem 7 og 50 km bred. Hovedbyen på Evia hedder Haldika og har 75.000 indbyggere. Hovedbyen på den nordlige del af øen hedder Istiea og har 6.000 indbyggere.

Rejsen til Evia: Fly til Athen, taxa eller lejebil til Evia.

Lokaltransport: Busnet, der dækker det meste af øen. Flere gange dagligt til hovedbyen Istiea, hvorfra der ofte må skiftes bus for at komme videre ud på øen.

Sejltider til naboøer: Med flyvebåd til Skiathos 30 min, Skopelos 1 1/2 time,
Alonissos 2 timer. Med færge fra Loutra.
Edipsoú til Arkitsa på fastlandet 45 min, fra Kimi til Skyros 2 timer.

Strande: Mange vidunderlige strande med rent, klart vand på hele den nordlige del af
øen. Stranden ved Pefki er en 4 km langstrand med en blanding af sand, sten og grus. Ved Asminio findes en lille sandstrand.

Afstande: Fra Pefki til bjerglandsbyerne Gerakiou 4,5 km, Galatsona 6,5 km, til Istiea
10 km, til Elinika landsby og strand ca. 14 km, til Vasilika landsby og strand ca. 18 km, til
Loutra Edipsoú 33 km, til Limni 62 km, til Halkida 120 km, til Erétria 145 km, til Kimi 210
km.Athen, Delfi og Meteora nås på ca. 4 timer med bil. Der er bro fra Halkida til fast-
landet.

Sportsaktiviteter:
Vandreture i omegnen og evt. til de nærmest beliggende landsbyer.

Hvor ligger Evia og hvordan kommer jeg derhen – et par timers kørsel fra Athen – og du er på den grønne ø Evia. På Evia kan vi blandt andet tilbyde det hyggelige landlige hotel Eleonas – hvor ejerne kræser om deres gæster på den ægte græske måde. På Evia bor du godt, og vores hotel ligger ved kystbyen Rovies, som er en af de smukkeste kystbyer i Nord Evia. Hotellet er omgivet af bjerge med fyrretræer og enorme olivenlunde, og med udsigt over Evoikos kysten med dejlige uberørte  strande. Det er også ideelt placeret for dagture i nærheden af det nordlige Evia. Evia tiltrækker individuelle rejsende, og er også en ø, hvor Athenerne selv holder ferie.

 

Steder at besøge på Evia

Limni er en af de mest maleriske landsbyer i det nordlige Evia med smalle gader, traditionelle hvide huse med tegltage, en lille naturlig havn og mange restauranter og taverner med frisk fisk.

Edipsos er en af de mest berømte byer i Evia. Edipsos er berømt siden oldtiden for sine naturlige varme kilder med helbredende egenskaber, men er også berømt i de senere år som en af de mest kosmopolitiske kursteder. Edipsos tilbyder god mad i restauranter og taverner. Byen Orei og dens kystlinje blev planlagt og bygget i 1833 af den bayerske topograf, George Sdoumayer. Dette forklarer, at området tæt på havnen, ikke var boligområder på grund af frygten for invasioner fra havet. Bygningen på dette område startede efter 1850. I august 1965 blev en 3,2 m lang marmor tyr, fra den hellenistiske æra fundet på stranden. Den er udstillet bag kirken Sotiros på havnen. Inde i de kommunale bygninger kan man se resultaterne af den arkæologiske samling af Orei, Istiea og de omkringliggende områder. I dag, fra maj til oktober er det både lokale og turister man finder på de sene aftentimer  i havnen Orei.

Agios Georgios er en af de sidste landsbyer i det nordlige Evia, som er placeret i udkanten af Evia øen. Det er en smuk beliggende landsby ved havet med krystalblå lange strande. Fra Agios Georgios kan du få adgang til Lichadonisia – som er en masse små øer, med stor natur, kun tilgængelige med båd.

Pefki 10 km. fra Istiea ligger det berømte feriested med en strand to kilometer, dette på den nordlige spids af Evia overfor Magnesia, med en imponerende fyrreskov, der ligger et par meter fra havet. Fra havnen afgår også både til de nordlige Sporaderne (Skiathos, Skopelos, Alonissos).

Agia Anna er en landsby i det nordlige Evia beliggende ved foden af bakken af Katsaris med udsigt over Det Ægæiske Hav. Den er omgivet af store fyrretræer, cypresser og oliventræer. I centrum af landsbyen, ligger byens torv med en kirke og det mirakuløse ikon for Saint Anna fra hvem landsbyen er opkaldt efter.

[message_box title=”Ideer til rejsekombination fra Evia:” color=”red”]

Athen kan nemt kombineres med ophold på Evia, eller ophold på de mange andre øer i nord eller syd. Det er kun fantasien der sætter begrænsninger.

Gode ø- opholds – kombinationer:
[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Evia
[gdl_icon type=”icon-ok” color=”#222″ size=”12px”] Athen + Evia + Sporaderne

Transport og bestilling:
Vi fastlægger en rejseplan og reserverer alle hoteller som vi kender og kan stå inde for. Derefter bygger du selv din rejse op – som du vil: køber selv de bedste flybilletter og færgebilletter (vi hjælper naturligvis). Markedet er ”proppet” med fantastiske tilbud på både fly og færger og du sparer mange penge ved at gøre det selv.

Hoteller:
På Evia bruger vi Hotel Eleonas
Andre ideer kan også fremsendes. 
[/message_box]

Scroll to Top
Scroll til toppen